Reklama

Co przyda się do profesjonalnego pieczenia?

Potrzebujesz ok. 3 min. aby przeczytać ten wpis

Artykuł sponsorowany

Własnoręczne robienie wypieków to świetny sposób spędzania wolnego czasu, a także dobry pomysł na biznes. W artykule zamieszczamy listę akcesoriów, które mogą Ci się przydać, jeśli myślisz o prowadzeniu własnej działalności i pieczeniu ciast na zamówienie.

Przygotowanie smacznych i pięknych wizualnie wypieków wymaga praktyki i cierpliwości. Proces ten mogą ułatwić funkcjonalne urządzenia i przybory kuchenne, które przyspieszają przygotowywanie ciast w dużej ilości.

Miesiarka do ciasta

Szczególnie przydatne w cukierniach, piekarniach, restauracjach czy pizzeriach są urządzenia gastronomiczne, takie jak profesjonalne miesiarki do ciast. Miesiarki są idealne do miesienia, ucierania, wyrabiania czy ugniatania ciast. Można je wykorzystać przy przygotowaniu ciast pszennych, drożdżowych oraz ciast ciężkich. Miesiarki są niezastąpione w różnych lokalach gastronomicznych. Szeroki wybór specjalistycznych sprzętów do wyrabiania ciasta znajdziesz na stronie: https://ibis.net.pl/oferta/miesiarki-do-ciasta/.

Ubijaczka cukiernicza

Warto wybierać sprzęty gastronomiczne wysokiej jakości, tak, aby zapewniały maksymalną wydajność i długotrwałe użytkowanie w kuchni. Porządna ubijaczka sprawdzi się w zakładzie cukierniczym, piekarniczym i gastronomicznym, w których podczas przygotowywania produktów ważne jest dokładne i szybkie mieszanie. Dzięki płynnej regulacji obrotów możliwe jest szybkie wyrabianie różnorodnych mas, kremów i ciast. Ubijaczka planetarna może być wykorzystywana również do przetwarzania produktów, takich jak mąka, jajka, olej, kakao, siekane mięso oraz wielu innych.

Maszyna do kremu

W profesjonalnej gastronomii nie może zabraknąć także maszyny do kremów. Wielozadaniowe urządzenie tego typu może być wykorzystywane także do zaparzania, gotowania, topienia i prażenia, dzięki czemu sprawdzi się nie tylko do produkcji wyrobów cukierniczych, ale również do przygotowywania zup, dżemów i konfitur, mas czekoladowych, budyniu, galaretki czy topienia czekolady.

Rękawy cukiernicze i szpryca do dekorowania deserów

Do ozdabiania tortów, ciast i babeczek niezbędne są specjalne akcesoria cukiernicze. Przy wykorzystaniu rękawów do dekorowania i szprycy do wyciskania rozmaitych kremów i mas możesz przyozdobić deser w wyjątkowe wzory. Rękaw cukierniczy sprawdzi się do dekorowania wypieków bitą śmietaną, kremem maślanym czy masą cukrową. Precyzyjne ozdoby na deserach można wykonywać także przy użyciu roztopionej czekolady czy słodkich sosów.

Zdjęcie główne: pexels.com/Pavel Danilyuk

Absolwentka filologii szwedzkiej. W designie ceni sobie skandynawską prostotę, funkcjonalność i ekologiczne rozwiązania. Lubi pisanie kreatywne i bullet journaling.
Marta Marek
Polecane artykuły
Reklama

Płytki pcv – poznaj ofertę sklepu internetowego Travicom

Płytki pcv mogą zostać ułożone luźno praktycznie na każdej powierzchni, drewnianej, betonowej czy żywicznej. Tego typu posadzki mają wiele zalet a do głównych należą przystępna cena, łatwość montażu, a także wszechstronność zastosowania. Wyglądają przy tym bardzo estetycznie i występują w wielu wariantach kolorystycznych i ciekawym wzornictwie.
Czytaj więcej
Reklama

Co to znaczy, że panele są laminowane?

Co to znaczy, że panele są laminowane? Z czego składają się panele podłogowe laminowane? Jakie mają wady i zalety? Jeśli szukasz odpowiedzi na powyższe pytania, zapraszamy do lektury niniejszego artykułu.
Czytaj więcej
Reklama

Szyby okienne – jak sprawdzić i ocenić właściwości szkła okiennego?

Rolą okien w budynku jest nie tylko wpuszczanie światła słonecznego do wnętrza pomieszczeń, ale także ochrona przed utratą ciepła oraz izolacja od dźwięków i warunków atmosferycznych znajdujących się na zewnątrz. Właściwości szkła okiennego można zweryfikować za pomocą prostych testów, które każdy może przeprowadzić w warunkach domowych. Sprawdź, jak ocenić jakość szyb w oknach!
Czytaj więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *