Artykuł sponsorowany
Własnoręczne robienie wypieków to świetny sposób spędzania wolnego czasu, a także dobry pomysł na biznes. W artykule zamieszczamy listę akcesoriów, które mogą Ci się przydać, jeśli myślisz o prowadzeniu własnej działalności i pieczeniu ciast na zamówienie.
Przygotowanie smacznych i pięknych wizualnie wypieków wymaga praktyki i cierpliwości. Proces ten mogą ułatwić funkcjonalne urządzenia i przybory kuchenne, które przyspieszają przygotowywanie ciast w dużej ilości.
Szczególnie przydatne w cukierniach, piekarniach, restauracjach czy pizzeriach są urządzenia gastronomiczne, takie jak profesjonalne miesiarki do ciast. Miesiarki są idealne do miesienia, ucierania, wyrabiania czy ugniatania ciast. Można je wykorzystać przy przygotowaniu ciast pszennych, drożdżowych oraz ciast ciężkich. Miesiarki są niezastąpione w różnych lokalach gastronomicznych. Szeroki wybór specjalistycznych sprzętów do wyrabiania ciasta znajdziesz na stronie: https://ibis.net.pl/oferta/miesiarki-do-ciasta/.
Warto wybierać sprzęty gastronomiczne wysokiej jakości, tak, aby zapewniały maksymalną wydajność i długotrwałe użytkowanie w kuchni. Porządna ubijaczka sprawdzi się w zakładzie cukierniczym, piekarniczym i gastronomicznym, w których podczas przygotowywania produktów ważne jest dokładne i szybkie mieszanie. Dzięki płynnej regulacji obrotów możliwe jest szybkie wyrabianie różnorodnych mas, kremów i ciast. Ubijaczka planetarna może być wykorzystywana również do przetwarzania produktów, takich jak mąka, jajka, olej, kakao, siekane mięso oraz wielu innych.
W profesjonalnej gastronomii nie może zabraknąć także maszyny do kremów. Wielozadaniowe urządzenie tego typu może być wykorzystywane także do zaparzania, gotowania, topienia i prażenia, dzięki czemu sprawdzi się nie tylko do produkcji wyrobów cukierniczych, ale również do przygotowywania zup, dżemów i konfitur, mas czekoladowych, budyniu, galaretki czy topienia czekolady.
Do ozdabiania tortów, ciast i babeczek niezbędne są specjalne akcesoria cukiernicze. Przy wykorzystaniu rękawów do dekorowania i szprycy do wyciskania rozmaitych kremów i mas możesz przyozdobić deser w wyjątkowe wzory. Rękaw cukierniczy sprawdzi się do dekorowania wypieków bitą śmietaną, kremem maślanym czy masą cukrową. Precyzyjne ozdoby na deserach można wykonywać także przy użyciu roztopionej czekolady czy słodkich sosów.
Zdjęcie główne: pexels.com/Pavel Danilyuk